Chimalaya i Fase 2 (2022 – 2026)

Chimalaya fortsætter sin dedikerede indsats for at skabe en lysere fremtid for Nepals nyfødte og deres mødre. I 2022 indledte vi fase 2 af vores mission med det klare formål at sikre den bæredygtige fremtid for vores velafprøvede hjemmebesøgsmodel, der gennem årene har vist sig at være en kritisk faktor for sundhed og trivsel for nyfødte og deres familier. 

De næste tre til fire år betragtes som en spændende overgangsperiode, hvor vi gradvist overdrager modellen til en lokal organisation i Nepal, der vil kunne fortsætte og udbygge vores arbejde på lang sigt. Selvom vi stadig samarbejder tæt med private donorer og fonde i Danmark for at støtte fase 2, er vores fokus drejet væk fra offentlige indsamlinger og medlemsrekruttering.  

Fase 2 er af afgørende betydning, da den indebærer overdragelse af Chimalayas model, som sigter mod at sikre, at Nepals nyfødte modtager professionelle hjemmebesøg fra lokale sygeplejersker, der er uddannet som Home Visit Nurses. På samme måde som det kendes fra Danmark, hvor sundhedsplejersker besøger nyfødte og støtter forældrene. 

Et dedikeret team bestående af erfarne sundhedsprofessionelle fra både Danmark og Nepal har arbejdet hånd i hånd for at udvikle og implementere Home Visit Nurse-programmet i tæt samarbejde med Dhulikhel Universitetshospital. Vi er stolte over at have certificeret det første hold Home Visit Nurses i oktober 2023, og nu står 25 nye offentligt ansatte sygeplejersker klar til at træde ind i felten og gøre en forskel. 

Med støtte fra private fonde kan Chimalaya fortsætte denne vigtige proces mod en bæredygtig fremtid. Vores mål er at integrere Home Visit Nurse-uddannelsen som en fast bestanddel af sygeplejerskeuddannelsen ved Kathmandu Universitet, og vores håb er at få regeringens opbakning til at udbrede denne forebyggende indsats.  

Vores fortsatte succes er tæt forbundet med vores samarbejdspartnere på Dhulikhel Hospital, og den målrettede støtte til vores arbejde i fase 2 er afgørende for vores fremgang. 

I klinikken i Bode vil vores nepalesiske team fortsætte med at udføre vigtige hjemmebesøg til mødre i lokalsamfundet, herunder på murstens- og tæppefabrikker, hvor sårbare kvinder ofte lever under vanskelige forhold. 

Samtidig fungerer klinikken som et træningssted for sundhedsfaglige under uddannelse til Home Visit Nurses. Her kan sygeplejersker fra hele landet få praktisk erfaring med mødregrupper og hjemmebesøg, som de kan videreformidle i deres egne lokalområder. 

Chimalaya-foreningen består af dedikerede frivillige teams med forskellige ansvarsområder, og vores nepalesiske NGO er bemandet med et erfarent og engageret hold, der kæmper for at sikre hjemmebesøg til alle i lokalområdet. 

Med venlig støtte fra private donorer og organisationer nærmer vi os vores ultimative mål: at give Nepals nyfødte en sundere start på livet gennem kvalificerede hjemmebesøg. 

Følg vores spændende arbejde på Instagram, Facebook og vores hjemmeside www.chimalayacharity.com. Har du spørgsmål, er du velkommen til at kontakte os på info@chimalayacharity.com. 

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Translate »