Kvinder tvunget til at føde hjemme

Pandemien er dårligt nyt for sundheden i Nepal. Allerede nu ses flere komplikationer blandt gravide og i forbindelse med fødsel. Med Chimalayas hjemmebesøg redder vi liv og forhindrer problemer for mor og barn.

“Jeg var for bange for at gå på hospitalet”. Det er ofte budskabet, når Chimalaya møder nye mødre på hjemmebesøg. Som et resultat af Covid-19 føder flere kvinder hjemme. Ifølge regeringen finder mindre end halvdelen af ​​fødslerne nu sted i sundhedsfaciliteter sammenlignet med omkring 70 procent, før den første corona-lockdown i marts (kilde: The New Humanitarian).

Chimalayas børnelægen, Ram Krishna Chandyo, forklarer problemet: “På grund af lockdown og begrænsninger er det vanskeligt for de fleste kvinder at komme på hospitalerne eller klinikkerne. Nogle hospitaler kræver en negativ corona-test, og det koster penge at blive testet. Et andet problem er, at hospitalerne pludselig kan lukke, hvis ansatte diagnosticeres med COVID.”

Ram Krishna Chandyo ser adskillige advarselslamper blinke: “Vi ser flere kvinder med komplicerede graviditeter og fødsler.” En mor døde for nylig et par dage efter fødslen i Bode-området, hvor Chimaya er placeret. “Jeg ser også at flere kvinder aborterer eller får dødfødte børn på grund af den begrænsede mulighed for at søge og yde pleje.”

I Chimalaya Charity gør vi alt hvad vi kan for at nå de gravide kvinder og de nye mødre. Før kom kvinderne til os på vores klinik,  men i øjeblikket – på grund af nedlukningen – er vores eneste måde at komme til dem gennem hjemmebesøg. Vi beder også kvinderne om at ringe til os, hvis de oplever problemer. Chimalayas læger og sygeplejersker er ofte det eneste sundhedspersonale, som mødrene har kontakt med. Vi fokuserer på at forberede gravide kvinder til fødslen og sikre, at de nyfødte er sunde og godt.

Translate »