Covid-19: Dansk nødhjælp i Nepal skal afhjælpe sultkatastrofe

Den danske organisation Chimalaya har med stor hast igangsat uddelingen af nødrationer i Bhaktapur-området i Nepal. En omfattende nedlukning for at forhindre corona-smitte har efterladt landets mest sårbare uden mad og penge.

Hverdagen er blevet yderligere vanskelig for Nepals fattige befolkning. For at forhindre smittespredning indførte regeringen en omfattende nedlukning af samfundet d. 24. marts frem til d. 7. maj. Siden har det ikke været tilladt for den nepalesiske befolkning at færdes offentligt eller tage på arbejde, og konsekvenserne kan nu mærkes.

”De mange daglejere og små handlende har ingen indtægt, og de fattigste lider og dør af sult og udmattelse. Det er ikke corona-virus, der får dem til at bukke under, men manglen på basale fødevarer. Det er hjerteskærende. Suppekøkkenerne i Kathmandu kan ikke følge med, og vi har derfor søgt om tilladelse til at hjælpe ved at uddele nødrationer,” fortæller Pia Torp, som er grundlægger af Chimalaya.

Chimalaya hjælper normalt mødre og nyfødte ved at tilbyde hjemmebesøg efter fødslen og undervisning i sundhed og hygiejne i mødregrupper. Disse aktiviteter er i øjeblikket begrænsede pga. smittefare og nedlukningen af landet.

Takket være støtte fra MTHP-fonden, det nepalesiske takeaway-køkken i Krudttønden i København, Lamfuz, og løbende donationer fra private vil Chimalayas

sundhedsmedarbejdere uddele nødrationer til de mest trængende i den kommende tid. Til at starte med vil nødrationerne blive uddelt til nødstedte migrantarbejdere på bl.a. tæppefabrikker. Pakkerne vil bestå af ris, bønner, flade ris, flydende sæbe og madolie. Fotos er fra uddelingen af de første 50 nødrationer torsdag d. 30 april.

Støt ved at donere 25 kr. til en pakke med mad og sæbe via MobilePay 72582.

For yderligere information og interview kontakt Chimalayas grundlægger og formand Pia Torp på pt@chimalayacharity.com og tlf. 2372 3649.

Translate »