Hjemmefødsel på tæppefabrik

Chimalaya rykkede ud, da en 18-årig kvinde havde født en lille søn på den tæppefabrik, hvor hun bor og arbejder.

I februar og inden Corona-krisen påvirkede Chimalayas arbejde for mødre og børn i Nepal, var vores sundhedteam på hjemmebesøg hos en ung mor og hendes nyfødte søn. Vi har fået lov til at vise nogle fotos fra det første besøg, som vores sundhedsplejesker aflagde familien lige efter fødslen.

Den 18-årige mor havde født på sit lille værelse på den tæppefabrik, hvor både barnets far og hun arbejder. Mange fabriksarbejdere i Nepal bor under ekstremt beskedne kår og er blandt de mest udsatte grupper i det nepalesiske samfund.

Fødslen fandt sted uden professionel hjælp på fabrikken. Kvindens svigermor og nogle medarbejdere på fabrikken hjalp til, og heldigvis forløb fødslen uden komplikationer.

Da Chimalayas team ankom, blev den lille vasket, og moderen fik hjælp til at få amningen igang. Amningen er særlig vigtig i et land som Nepal, hvor problemerne med fejl- og underernæring af små børn er store.

Chimalaya gav familien en Bag4Life-pusletaske med vigtigt udstyr til barnets første tid, bl.a. sæbe, desinfiktionsmiddel, pusleunderlag og stofbleer. Du kan læse mere om vores Bag4Life her. Desuden fik familien noget ekstra tøj til den lille søn.

Familien har siden fået yderligere to besøg af vores sundhedspersonale.

Translate »