60 børn fik sundhedstjek af Chimalaya

For at nå ud til de mest sårbare nepalesere, tager Chimalayas sundhedsteam på outreach camps til områder, hvor beboerne ikke har adgang til lægehjælp. Mange børn bliver målt og vejet for første gang.

At sætte fødderne på en vægt for første gang. Eller få tjekket sin hjertelyd af en læge. For mange af de børn, vi tilser på outreach camps, er det både anderledes og spændende at møde Chimalaya.

I januar blev 60 børn undersøgt, da vores læger og sygeplejersker brugte en weekend på at besøge en stor murstens-fabrik, hvor mange fattige familier har søgt til. Der er ofte tale om migranter, der ikke har andre muligheder end at bo og arbejde på fabrikkerne.

Mange af de børn, vi møder, er fejl- eller underernærede. Deres højde og vægt svarer ikke til deres alderstrin, og deres sundhed kan være påvirket resten af livet. Derfor forsøger Chimalaya at nå børnene så tidligt som muligt og helst allerede fra fødslen. En tidlig indsats er afgørende.

Ud over at tjekke børnenes overordnede sundhed underviste Chimalayas sygeplejersker i sundhed og hygiejne. Børnene fik information om sund kost og lærte vigtigheden af at vaske hænder og børste tænder.

Translate »