Mød vores frivillige

I Danmark består Chimalayas team af ca. 20 frivillige, bl.a. sygeplejesker og læger, men også fundraisere, kommunikations- og IT-folk. Uden de frivillige ville vores sundhedsklinik i Bode ikke eksistere, og det ville ikke være muligt at hjælpe de mange mødre og nyfødte i Nepal.

En af vores seje frivillige er både uddannet sygeplejske og tandlæge og driver sin egen klinik i Gilleje. Mød Hanne Ladekarl.

Hvad er din rolle som frivillig i Chimalaya Charity? Mit arbejde består i at sørge for driften af klinikken i Nepal, holde løbende kontakt med personalet over Skype og sikre, at vores nepalesiske team når målene for hjælpearbejdet. I det hele taget er det min rolle at sørge for, at klinikken er velfungerende, og at personalet trives. Derudover er jeg involveret i vores projektet med renovering af sundhedsklinikken, som gerne skulle finde sted i 2020 med midler fra Rotary. Sidst men ikke mindst sidder jeg i Chimalaya Charitys bestyrelse.

Hvor længe har du været en del af Chimalaya Charity? Det har jeg været i ca. to år, og i den periode har jeg været i Nepal to gange. 

Hvorfor og hvordan blev du frivillig? Jeg havde gennem nogen tid tænkt, at jeg måske kunne gøre en indsats med hjælpearbejde ude i verden. Så hørte jeg et foredrag af Pia Torp (Chimalayas grundlægger), og på den måde kom jeg med i Chimalaya. Pia talte direkte ind i mit hjerte om arbejdet derude, og jeg kunne høre, at her er et projekt, der nytter og virker.

Hvorfor er Chimalaya værd at støtte? Projektet er så enkelt og det virker! En hjælp til selvhjælp ved simple, men virksomme indsatser ved amning, hygiejne og ernæring. Det har potentiale til at blive overtaget af nepaleserne selv på sigt, og en hjælpeorganisations arbejde er vel en succes, når man kan sige at vores indsats på sigt bliver overflødig. For meget små midler hjælpes/reddes en del af næste generation i Nepal.

Hvad har du travlt med lige nu? Lige nu går det meste tid med kontakten til medarbejderne i Nepal. Samtidig tager jeg ud og holder foredrag i lokale Rotaryklubber.

Translate »