Chimalaya hjalp nyfødt, mens mor var indlagt

Chimalaya Charitys sundhedsplejesker i Nepal tager på hjemmebesøg, når et nyt barn kommer til verden. Efter dansk forbillede giver vi støtte til mor og sikrer, at amningen fungerer, og at barnet trives. Nogen gange må den nyfødte undvære sin mor, men Chimalaya er der alligevel.

I foråret besøgte vores sundhedsteam en nyfødte pige på kun fem dage. Pigen blev passet af nogle familiemedlemmer, da hendes mor, Geeta, var blevet indlagt med nyreproblemer.

Inden fødslen fik Geeta smerter ved brystet og kom på hospitalet. Den lille pige blev født ved kejsersnit med en vægt på 2,5 kg. Geeta måtte blive på hospitalet, og da hun er alenemor, tog hendes familie den lille datter med hjem.

Da Chimalaya Charity besøgte familien havde barnet tabt sig og vejede nu kun 2,2 kg. Pigen fik mælk på flaske, men familien gav hende ikke tilstrækkeligt. Vores sundhedsplejersker gav information om, hvordan og hvor ofte den lille skulle have flaske. Familien lærte også, hvordan sutteflasken skulle renses og opbevares. Dårlig hygiejne samt fejl- og underernæring er de to store problemer i Nepal, og de spiller en væsentlig rolle i forhold til den høje børnedødeligheden i landet.

Modermælkserstatning er dyrt og kan være svært at skaffe i Nepal, så Chimalaya Cahritys sundhedsplejesker sikrede, at familien havde nok mælk, og samtidig fik familien en Bag4Life. Bag4Life er en pusletaske med vigtigt udstyr til barnets første tid, sæbe, skifteunderlaget, termometer etc. Læs mere om vores Bag4Life her.

På fotoet ses Geeta, da hun var blevet genforenet med sin datter

Chimalayas sundhedsplejesker vendte tilbage til familien løbende. Efter to måneder blev Geeta og hendes datter genforenet, og den lille pige var kommet op på en vægt på 4,5 kg.

Translate »