Cam Cam Copenhagen og Amazing Space støtter sundhedsklinik i Nepal

Chimalaya Charitys sundhedsklinik uden for Kathmandu har fået to nye samarbejdspartnere, designvirksomheden Cam Cam Copenhagen og hudplejemærket Amazing Space. De to danske, bæredygtige brands er gået sammen om en donation, der bl.a. gør det muligt for områdets udsatte børn at få et varmt bad.

Sundhedsklinikken ligger placeret i landsbyen Bode uden for hovedstaden Kathmandu og udgør hjertet i Chimalaya Charitys hjælpearbejde i Nepal. Et lille dedikeret team af børnelæger, sundhedsplejesker og sygeplejersker er ansat af Chimalaya, og de tilbyder dels helbredsundersøgelser af børnene, dels undervisning til familier og mødregrupper. Mange nepalesere mangler basal, nødvendig viden om sundhed, ernæring og hygiejne, og det nepalesiske sundhedssystem er yderst begrænset.
Cam Cam Copenhagen og Amazing Space bliver en del af Chimalayas sponsor-koncept ”Friends of Chimalaya”, hvor virksomheder og private kan donere penge direkte til driften af klinikkens forskellige rum og formål. Chimalaya Charitys grundlægger og formand, Pia Torp, udtaler om det nye samarbejde:

”Jeg er personligt stolt af at få to så fantastiske virksomheder og deres to inspirerende, kvindelige ledere i vores community. Det er et stærkt signal, at kvinder i vores del af verden støtter kvinder og børn, i et verdens fattigste lande, og giver børnene en sundere og bedre start i livet.”

Varmt vand og tandbørster
Donationen fra de to danske brands vil gå til klinikkens ”Bathing Room”, hvor de mest sårbare og trængende børn og deres familier i området har mulighed for at få varme bade. Mange familier bor uden adgang til rent vand og badefaciliteter. På klinikken kan børn og deres forældre blive vasket med sæbe, få ormekure, klippet negle, børstet tænder og blive behandlet for lus og hudsygdomme. Sundhedspersonalet vil give familierne ny viden om god hygiejne og om forebyggelse af sygdomme.

Cam Cam Copenhagens stifter og kreative direktør, Sara Giese Camre, udtaler:

”For os er det vigtigt at kunne give noget tilbage til dem, der virkelig trænger. Vi har selv været privilegerede og heldige at have succes og komme fra et velfungerende land, og det gør ondt at se, at der er nogle, der mangler så meget. Derfor vil vi gerne være med til at støtte gode formål, og Chimalaya Charitys projekt er helt fantastisk, da det gør så stor en forskel for de kvinder og børn, der får hjælp fra dem. Deres arbejde er altafgørende for at sænke spædbarnsdødeligheden og styrke børnenes ernæring og helbred i området.”

Laura Bonné, som står bag Amazing Space, siger:

”Pia Torp og Chimalaya Charity har min dybeste respekt – organisationens store arbejde og indsats for at bekæmpe spædbørnsdødeligheden og støtte kvinder og børn i Nepal er dybt bevægende. Det er en stor glæde at Amazing Space nu bliver en del af Chimalayas sponsor-koncept, Friends of Chimalaya. Vi ønsker at være med til at give mødre og børn bedre levevilkår.”

Et gratis tilbud
Chimalaya Charitys klinik i Bode er et gratis tilbud til områdets familier, og der er brug for tiltag, der kan forbedre folkesundheden i Nepal. 41 % af børnene er fejl- eller underernærede, og spædbørnsdødeligheden i landet er blandt verdens højeste.

Cam Cam Copenhagen og Amazing Spaces sponsorat af klinikkens ”Bathing Room” er en udvidelse af samarbejdet om pusletasken Bag4Life. En taske fra og med indhold fra Cam Cam Copenhagen og Baby Space by Amazing Space, som støtter mødre og nyfødte gennem Chimalaya Charity. Læs mere om Bag4Life her: https://www.chimalayacharity.com/bag4life- europa/

Translate »