Outreach Camp til en murstensfabrik

Migrantarbejdere og deres familier fik hjælp af Chimalayas sundhedspersonale på en outreach camp i marts. Fotografen Alice Carfrae dokumenterede vores arbejde.

Chimalayas grundlægger, Pia Torp, fortæller: “Når det er sæson for at producere mursten, er der mange familier fra fjerne bjergområder, som søger lykken på Kathmandus fabrikker.” Som man tydeligt kan se på billederne, lever familierne under ekstremt beskedne forhold på fabrikkerne. “Her er ikke noget, der hedder arbejdsmiljø, og leveforholdene er uden sammenligning de værst tænkelige. Folk bor i mursten, der er stablet ovenpå hinanden. Der er hverken toilet eller rindende vand.”

Fordi solen er for stærk om dagen, arbejder familierne ofte om natten. Børnene hjælper også til med arbejdet, eller også passer de deres små søskende. “Chimalaya passer godt på børnene, og vi kommer jævnligt og holder mødregrupper. Vores børnelæge Dr. Ram undersøger børnene og taler med fædrene om, hvordan de kan bidrage til bedre sundhed,” fortæller Pia Torp.

Uvidenhed spiller en stor rolle. Der er mange, som ikke ved, hvad sund mad er. Pia uddyber: “De ved ikke, at det er dumt at bruge penge på cigaretter og brændevin. De ved heller ikke, at man skal vaske sine hænder og gå væk fra boligen, når man besørger, fordi fluerne overfører smitte og bakterier. Det, der er åbenlyst for os at gøre, er slet ikke er det samme for dem.”

“Forhåbenligt vil vores kærlige omsorg for disse folk på sigt medvirke til at de bliver mere bevidste, og forhåbentligt kan de derigennem tage ansvar for at forbedre deres livssituation,” slutter Pia Torp.

 

Translate »