“Vi har set, hvor stor en forskel Chimalaya Charity gør for mødre og deres nyfødte”

Chimalayas to ambassadører, Henrik Hancke Nielsen og Manos Kokolakis, har tilbragt over to måneder i Nepal, hvor de har arbejdet frivilligt for Chimalaya Charity.

Henrik Hancke fortæller om sit møde med de mødre, Chimalaya hjælper efter fødslen: “Det er utroligt, så lidt viden mødrene har om amning, hygiejne og almindelig sundhed. Før jeg kom herud, var overbevist om, at alle mødre ved, hvordan de skal amme deres barn. Det er langt fra tilfældet. Deres uvidenhed har gjort stort indtryk på os.”

Parret har hjulpet på mange måder. Bl.a. har de deltaget i hjemmebesøg med Chimalayas sundhedsplejersker. Manos Kokolakis har lært mødrene at hækle til mødregrupperne, og han har undervist sundhedsteamet i engelsk. Parret har desuden søgt fonde og donationer fra deres netværk og været med til at lave en Bag4Life-video. De har doneret planter og bænke til haven foran Chimalayas klinik i Bode og har hjulpet med havearbejdet. “Vi har set, hvor stor en forskel Chimalaya Charity gør for mødrene og deres nyfødte. Uge efter uge. Chimalayas hjælp betyder uendeligt meget, og hele det lokale team i Nepal gør et ualmindeligt godt stykke arbejde.”

Henrik Hancke og Manos Kokolakis har på nærmeste hold været vidne til, hvor meget gammel overtro og gamle vaner fylder hos familierne i Nepal. Det kan – i værste fald – gøre skade på barnet. “Derfor er det nødvendigt med flere hjemmebesøg for at følge udviklingen hos barnet og sikre, at nyfødte får en god start på livet,” fortæller Henrik Hancke Nielsen, der er iværksætter og har en baggrund i produktionsmiljøet i Danmark. Han var bl.a. med til at stifte produktionsselskabet Blu. Manos Kokolakis, som har græsk baggrund, har en master i international marketing.

Translate »