Bag4Life får nyt design i 2019

Designerne Christina Halskov og Hanne Dalsgaard arbejder på at give Bag4Life-pusletasken et nyt og mere funktionelt design i 2019.

De to designere, som bl.a. har designet for Stelton, Ikea og Bolia, var i Nepal med Chimalaya Charity i september. Parret håber, at de – med deres baggrund inden for arkitektur og design – kan hjælpe med at få Bag4Life forbedret og tilpasset til de lokale, nepalesiske forhold. Både i forhold til hvordan tasken skal bruges, og hvordan den skal produceres i Nepal. “Vi lægger vægt på, at den kan hjælpe de nybagte mødre igennem de første måneder og samtidigt skabe opmærksomhed om Chimalaya Charity herhjemme.”

På turen til Nepal besøgte designerne systuer, værksteder og forskellige leverandører og producenter af tekstil og tryk. “Vi har set hvor meget fint håndværk, man kan lave i Nepal. Det vil klart komme til at afspejle sig i taskens udseende,” lyder det fra Christina Halskov og Hanne Dalsgaard. Parret kan endnu ikke sige noget om, hvordan tasken kommer til at se ud. De har mange idéer, som skal diskuteres med Chimalayas sundhedsteam og de lokale producenter i Nepal.

“Pusletasker i Danmark er meget modeprægede og ikke det eneste “værktøj”, som en nybagt mor har. I Nepal er der ikke meget hjælp at hente for mor og barn, så der har pusletasken en væsentlig rolle. Ydermere er pusletasken et vigtigt link til Chimalaya Charitys klinik, hvor mødrene har mulighed for at deltage i mødregrupper og være i kontakt med læger og sundhedsplejersker”, fortæller de to designere.

Translate »