16-årig mor kom gennem en svær start med hjælp af Chimalaya Charity

Under besøget hos GO’ Morgen Danmark fortalte Grith Szuster om 16-årige Sujatas, som var tæt på at miste sin nyfødte datter

Under sit besøg i Nepal i september gjorde især én mor et særligt indtryk på sundhedsplejerske Grith Szuster. 16-årige Sujatas havde født en lille datter fem uger før tid, og allerede ved fødslen havde hun en lav vægt. Den unge mor var alene og boede under dårlige forhold. ”Sujatas havde problemer med at få amningen i gang. Dels fordi hun ikke blev vejledt på fødeklinikken, og dels fordi Sujatas var en meget spinkel pige, som ikke fik den nærende og varierede kost, vi anbefaler til ammende kvinder,” fortæller Grith Szuster.

Fordi den lille ikke tog nok på i vægt, valgte sundhedsteamet at give supplerende mælk i en kort periode. Resultatet var til at se allerede efter tre dage, og i dag trives den lille pige, og amningen fungerer fint. “Der er ikke nogen støtte til unge mødre i Nepal. Hvis Chimalaya ikke havde været der, havde den lille pige måske ikke overlevet,” siger Grith Szuster.

Translate »